Вчені обіцяють флеш-мамять місткістю до 1 екзабайт

Група інженерів і фізиків з Університету Флориди створила новий тип кристалів, на базі яких можна створювати мікросхеми та модулі пам'яті, ємність яких буде перевищувати ємність сучасних чіпів в 1 000 - 1 млн разів. Крім того, на базі нових кристалів можна буде створювати чіпи, які використовуються для криптографічних потреб.

Працювати нові чіпи повинні за рахунок запису шифрованих даних двома методами - електричного і магнітного запису. На практиці подібний підхід суттєво ускладнить розшифровку закодованих даних. В Університеті Флориди говорять, що якщо їх розробка все-таки дійде до стадії промислового виробництва, то в майбутньому ємність флеш-накопичувачів може досягти 1 екзабайт.

У Флориді відповідні розробки ведуть нобелівський лауреат Харрі Крото і його колега Надеж Далал, які стверджують, що нові кристали не тільки більш місткі, але і більш безпечні з екологічної точки зору. У своєму складі вони використовують марганець замість заліза.

"Основна мета робіт полягає в тому, щоб знайти матеріали, кристалічна решітка яких може бути використана для блокування цифрових ланцюгів. Подібні рішення не тільки можуть чудово використовуватися в криптографії, але і зберігати величезні масиви структурованих даних. На наступній стадії досліджень ми маємо намір розпочати виробництво більш компактних пристроїв зберігання ", - говорить Крото.

Зараз дослідники зайняті також проектуванням і двомірних структур, які можуть бути використані для роботи за аналогією з графеном. У тому випадку, якщо вченим вдасться зберігати дані на двомірних поверхнях, то в майбутньому це може привести до створення ще більш ємних тривимірних "листкових" чипів пам'яті. За словами дослідників, зараз у них є чотири різновиди матеріалів, які можуть бути використані в якості тривимірних чипів, причому всі вони мають схожі електричними властивостями.

Проте є у всіх існуючих на сьогодні кристалів і один спільний недолік: справа в тому, що чипи дозволяють записувати данні тільки при температурі не нижче 150 градусів. Таким чином, перед дослідниками стоїть ще й завдання внесення таких змін, які дозволять знизити температуру до кімнатних значень.

Джерело: http://www.CyberSecurity.ru

З повагою,     
колектив Iнтернет-ресурсу www.Flash-Market.com.ua
Категорії Фiльтрацiя
тел.: +38 (044) 357-86-68
+38 (044) 223-46-67
тел/факс: +38 (099) 24-000-83
e-mail: [email protected]