Вибираємо флешку або бібліотека в кишені!

Стрімкий розвиток технологій, революційний стрибок науки дозволяє нам користуватися речами, про які ми і помислити не могли всього кілька років тому. Уявити що в мініатюрному брелоці може знаходитися Ленінська бібліотека, ну чи не фантастика? «Не фантастика!» - ствердно скаже вам будь-який школяр, не по чутці знайомий з Hi-tech (високотехнологічними) пристроями. Дійсно ціни на носії інформації впали до якихось непристойних значень. Умістити на мініатюрну флешку улюблені фільми, музичні кліпи, тексти, книги, музику, та все що завгодно тепер під силу кожному.

Але не так вже і легко визначиться з покупкою, адже асортимент носіїв інформації заснованих на флеш-пам'яті дуже великий. На прилавках представлено море всіляких флеш-брелоків, самих різних забарвлень, форм і виробників. Не біда, дана стаття покликана допомогти покупцеві зробити правильний вибір!

Отже, почнемо. А почнемо ми з основних критеріїв, по яких і робитимемо вибір. Ось і вони:

– ємкість флеш-накопичувача;

– екстер'єр брелока;

– швидкість читання/запису;

– удароміцність/вологостійкість.

Річ в тому, що ємкість флешки і є основний її недолік або перевага. На ринку представлені моделі від 256 Mb до 64 Gb, як видно діапазон вельми великий. Але і розраховані такі вироби на різні ніші. Флешка об'ємом до одного гігабайта (1Gb) прекрасно підійде офісним працівникам, або згодиться, якщо основною вашою роботою за комп'ютером є документи. Ці флешки не можна назвати мультемідійнимі, на жаль велика кількість музики, фільмів або іншої мультімедія начинки на них не поміститься. Проте величезні масиви документації будь-якого роду без зусиль займуть тепленьке містечко на такому брелоці. Ціна таких моделей вагається в районі 8-10 у.о. Дуже дешево і неймовірно сердито.

А ось флешки з ємкістю від 2Gb є більш розважальними пристроями. На них без зусиль поміститься весь ваш мультімедія контент, включаючи ігри і фільми у високій якості. Оптимальним вибором на сьогоднішній день у сфері мультимедійних флеш-накопичувачів є зразки з об'ємом 8Gb, така флешка стане мініатюрним сховищем будь-якої потрібної Вам інформації, до того ж не займе багато місця, моделі для роботи з документами не дуже сильно різняться розмірами зі своїми мультимедійними побратимами. Двох-гігабайтна версія брелока обійдеться вам 10-14 у.о., 4 гігабайти коштуватимуть в районі 18 у.о., а восьми-гигова флешка обійдеться в 25-30 у.о.

Приділимо пару слів накопичувачам з найбільшим об'ємом пам'яті. Це флешки з об'ємом 32Gb і 64Gb, такі моделі годяться для заміни основному вінчестеру і виступатимуть як незамінний аксесуар власникам ноутбуків, а так само понад-компактних нетбуков, в яких немає пристроїв читання/запису оптичних дисків. Якщо ви хочете придбати цей хай-тік пристрій приготуйтеся розщедриться не менш чим на 60-70 у.о. (на версію від 32Gb).

Наступним важливим критерієм служить зовнішній вигляд девайса. Так, чого тут лише не побачиш... Футбольні м'ячі, вуха Мікки Мауса, авангардні рішення і класичні «свистки»... В цьому питанні рекомендуємо покластися лише на свій смак і розмір гаманця, адже часто зовнішній вигляд накопичувача може влетіти в копієчку, особливо в порівнянні з класичною моделлю з схожими характеристиками. Мініатюрні (здавалося б, куди ж далі?) виглядатимуть дуже мило, але приготуйтеся знову таки розщедриться. Одним словом, на смак і колір товаришів немає, так що покладетеся на власне відчуття прекрасного і воно вас не підведе.

Швидкість читання/запису флешки на перший погляд не викликає інтересу. Здавалося б, ну працює і працює, яка різниця. А ні, прийдете Ви до друга і попросите залити до себе на новий флеш-брелок один-другий фільм. Тут же ваша радість зміниться втомленими потягуваннями і позіхами, все від того, що швидкість запису на вашу флешку буде дуже повільна. Порівняєте при покупці дані, вказані на упаковці для оптимального вибору. Все залежить від вибраного вами об'єму девайсу. Ну а якщо швидкістю Ви готові пожертвувати ради об'єму, що ж, Ви в своєму праві.

Прогумовані флешки і флешки в схожому удароміцному корпусі направлені на покупців які ведуть активний спосіб життя. Такі флешки стоять дорожче, але і захищеність даних роблять в рази вище. Крім того, вони захищають від попадання пилу і вологи. Екстримали будуть в захопленні.

Два слова про Ready Boost. Флешки з таким написом позначають додаткову функцію, якою вони наділені, але працювати вона буде лише в Windows Vista. Суть її в збільшенні об'єму оперативної пам'яті за рахунок брелока. Стоїть флешка з подібною функцією як правило дорожче чим звичайна, але ваговитого приросту продуктивності не дає.

Напослідок хочеться відзначити, що флешка є чудовим подарунком, адже покупець дістає можливість носити ту саму бібліотеку в кишені, про яку сказано в заголовку. Вдалого вибору і приємного користування, дорогі наші любителі високих технологій.

Джерело: http://shkolazhizni.ru/

З повагою,     
колектив Iнтернет-ресурсу www.Flash-Market.com.ua
Категорії Фiльтрацiя
тел.: +38 (044) 357-86-68
+38 (044) 223-46-67
тел/факс: +38 (099) 24-000-83
e-mail: [email protected]